НОВОСАЂАНИ МАСОВНО ПОТПИСУЈУ ПЕТИЦИЈУ ПРОТИВ ГРАДЊЕ БЕТОНСКЕ ВИШЕСПРАТНИЦЕ НА ЗЕЛЕНОЈ ПОВРШИНИ КОД СПЕНС-а

Петиција Покрета за ПРЕОКРЕТ , којом се захтева промена одлуке градске власти Новог Сада да на једној од ретких зелених површина у граду подигне бетонску вишеспратницу и тиме лиши Новосађане и ове зелене градске оазе, наишла је на изузетан пријем код Новосађана. У акцији коју је организовао Покрет за ПРЕОКРЕТ у суботу 23. јануара испред Лиманске пијаце, прикупљен је велики број потписа грађана који траже да град одустане од уништавања зелене површине код СПЕНС-а.

Подсећамо, одлуком Скупштине Града Новог Сада којом је на последњој седници од 29.12.2015.године измењен и допуњен План генералне регулације простора између Булевара Цара Лазара и Булевара ослобођења, на зеленој површини (којих у граду и иначе мањка) предвиђена је изградња центра за атрактивно пословање (односно бетонске вишеспратнице). С обзиром на чињеницу да има толико простора за градњу (на Сомборском булевару и Булевару Европе) ова одлука је потпуно неразумна, па се поставља питање да ли ће некоме ускоро пасти на памет да и Дунавски парк претвори у грађевински простор за подизање бетонских здања.

ПРЕОКРЕТ ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПРИКУПЉА ПОТПИСЕ КАКО БИ СЕ СПРЕЧИЛО УНИШТАВАЊЕ ЈЕДНЕ ОД РЕТКИХ ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА У ГРАДУ. Следећих дана Новосађанима ће бити омогућено да потпишу петицију на штандовима на више локација у Новом Саду али и у Просторијама Покрета за ПРЕОКРЕТ у Раваничкој број 3, сваког дана од 15-18 часова

Scroll to Top