KONSTITUISAN GRADSKI ODBOR POKRETA ZA PREOKRET U SUBOTICI

U Subotici je kostituisan Gradski odbor Pokreta za PREOKRET.

Članovi GO PREOKRET Subotica su složno konstatovali da je Subotici neophodan PREOKRET u privredi, poljoprivredi, školstvu, zdravstvu i ostalim oblastima života. Raspoloženi su i spremni da menjaju nikada teže stanje u Subotici na bolje.

Sednicu je otvori predsednik Izvršnog odbora prof. dr Dragoljub Jovičić, a zatim se prisutnima obratio predsednik PREOKRET-a prof. dr Janko Veselinović:

– Mislim da smo napravili organizaciju koja može da okupi oko sebe sve one koji veruju da Subotičani-ke mogu biti nasmejani-e i da veruju u budućnosti , da ostanu u Subotici i mestima oko Subotice. Da ovde mogu da žive i Srbi, Mađari, Hrvati, Bunjevci i sve druge nacionalne manjine, a pre svega građani Subotice, koji sada čine najveći broj iseljenika u susedne zemlje.
Mi nismo u politici zbog posla (zaposlenja), želimo ostati na poslovima koje radimo i nismo pod pritiskom da moramo da pravimo koaliciju sa onima koji neće doneti ništa dobro Subotici.

Predsednik PREOKRET-a prof. dr Janko Veselinović najavio je sastanak opozicionih pokreta, lokalnih organizacija i političkih stranaka u Subotici za 3. februar, sa ciljem stvaranja opozicionog bloka koji bi se mogao suprotstaviti i pobediti lošu aktuelnu gradsku vlast na narednim izborima.

Za predsednika Gradskog odbora PREOKRET-a Subotica izabrana je Vesna Poljaković, koja se prisutnima obratila rečima:

– Žao mi je što naši građani odlaze iz grada, a da pre toga nisu ništa pokušali da učine da se prekine loša praksa u gradu i zemlji. Nisam se do sada bavila politikom i upravo zbog toga sam se angažovala da učinim nešto po ovom pitanju – da prekinemo dosadašnje loše prakse.

Pozivam sve one koji misle kao ja da nam se pridruže, da dođu i da pokušamo nešto da učinimo zajedno. Rad kancelarije je od 15-18.00 sati svakog radnog dana. Čekamo vas.

Prisutnima se obratio i Darko Antelj potpredsednik Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora PREOKRET-a i odbornik u Skupštini Subotice, koji je istakao da Pokret za Preokret u Subotici može da napravi značajne rezultate i da on veruje da je u Subotici moguće vratiti osmeh na lica njenih građana.

U prostorijama Pokreta za PREOKRET u Subotici, večeras je bilo svečano i iz razloga što je Pokretu za PREOKRET pristupio odbornik Zoltan Terek, koji je istakao da je njegov cilj da se bori za Suboticu u kojoj će biti otvarana nova radna mesta, iz koje mladi ljudi neće odlaziti u inostranstvo. Sada Pokret za PREOKRET u Subotici ima dva odbornika.

Scroll to Top