ВАТЕРПОЛО УТАКМИЦА НАШЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ НИЈЕ РОЂЕНДАН АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

Покрет за ПРЕОКРЕТ најоштрије осуђује последње поигравање режима Александра Вучића и СНС са грађанима Србије, којим је дирнуо у њихово достојанство и патриотизам. Ситуација у којој је поседовање страначке чланске карте услов да би се гладала утакмица националне репрезентације није ништа друго него дељење грађана на подобне и неподобне, на оне који имају право да бодре српске ватерполисте и оне који то нису заслужили јер нису чланови СНС-а. Скандал са поделом карата за финале ватерполо такмичења показује у каквој држави живимо и чињеницу да је чланска карта СНС-а постала „универзална пропусница за живот“. Ко је има може да има посао, да једе и да гледа утакмицу.

Покрет за ПРЕОКРЕТ сматра да то није само кршење међународних конвенција, нашег Устава који гарантује једнакост грађана, већ се ради о вређању људског достојанства и морала.

„Александар Вучић је прво присвојио законодавну и судску власт, поништио институције, укинуо слободу медија,   а сада присваја ватерполо репрезентацију. Утакмица националног ватерполо тима није рођендан Александра Вучића, па да он на њу позива своје истомишљенике и страначке активисте. За очекивати је да следећи потез буде чланска карта за улазак у пекару, за грађане којима је остало таман толико новца да купе векну хлеба.“- истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за ПРЕОКРЕТ.

Покрет за ПРЕОКРЕТ обавештава јавност да подржава све најављене грађанске протесте као што су „Звиждук у осам“ и остале иницијативе како овај скандал и кршење Устава и закона не би остали заборављени. Уједно ћемо тражити од надлежних органа да испитају ко је прекршио уставне и законске одредбе о једнакости грађана и ко је организовао “продају“ карата за један минут.

Scroll to Top