Веселиновић:Зашто jе Tадић довео у питање договор?

БEOГРAД – Покрет за преокрет Jанка Веселиновића саопштио jе данас да jе изненађен реаговањем СДС Бориса Tадића, односно чињеницом да jе та странка релативизовала договор коjи jе опозициjа постигла у уторак.

“У саопштењу СДС се релативизуjе основна порука састанка, а то jе да се опозициjа договорила око кључне ствари – да се окупи како би поразила Вучићев режим и да нико од учесника састанка неће ући у коалициjу са владаjућим странкама”, пише у саопштењу Покрета.

У том покрету сматраjу да се релативизуjе и договор да ће се сви учесници састанка залагати за поштене изборе и да ће имати координисану сарадњу на свим нивоима власти, као и да ће бити формирано тело коjе ће се бавити координациjом тог дела опозициjе.

Покрет за преокрет оцењуjе да jе СДС прекршио договор да се jуче не даjу изjаве, али горим од тога сматра што се доводе у питање резултати састанка 19 странка и два синдиката.

“Tема jучерашњег састанка ниjе било прављење коалициjа и договорено jе да се о тоj теми разговара наредних дана. Председник СДС-а, са друге стране, могао jе jуче да чуjе jасан став ДС-а, али и осталих учесника састанка да се нико не жели одрећи синдиката, регионалних и мањинских странака и да свођење приче на страначке интересе ниjе допустиво”, кажу у том покрету.

Tаj покрет сматра да jе веома важно да се закључци састанка примене у пуноj мери и да “трчање” за страначким интересима не доприноси томе.

“Желимо да веруjемо да jе овде било реч о политичкоj неспретности, а не о лошоj намери, па веруjемо да то саопштење не значи и одустаjање од договорених закључака од стране СДС-а”, наводи Покрет за преокрет.

Izvor: Tanjug

Scroll to Top