Саопштење СДС-а не доприноси јединству опозиције

Јучерашњи састанак 19 странака и покрета и два синдиката испунио је свој циљ и показао да удруживање како би се поразио штеточински режим Александра Вучића превазилази страначке интересе. Саопштење СДС-а изненадило је Покрет за ПРЕОКРЕТ, а претпостављамо и све остале учеснике састанка. У саопштењу СДС-а релативизује се основна порука састанка а то је да се опозиција договорила око кључне ствари – да се окупи како би поразила Вучићев режим и да нико од учесника састанка неће ући у коалицију са владајућим странкама. Релативизује се и договор да ће се сви учесници састанка залагати за поштене изборе и да ће имати координисану сарадњу на свим нивоима власти, као и да ће бити формирано тело које ће се бавити координацијом тог дела опозиције.

Покрет за ПРЕОКРЕТ оцењује да је СДС прекршио договор да се јуче не дају изјаве, али горим од тога оцењујемо што се доводи у питање одличан састанак и његови одлични резултати. Тема јучерашњег састанка није било прављење коалиција и договорено је да се о тој теми разговара наредних дана. Председник СДС-а, са друге стране, могао је јуче да чује јасан став   ДС-а, али и осталих учесника састанка да се нико не жели одрећи синдиката, регионалних и мањинских странака и да свођење приче на страначке интересе није допустиво.

Покрет за ПРЕОКРЕТ сматра да је веома важно да се закључци састанка примене у пуној мери и да „трчање“ за страначким интересима, чак да се не сачека ни јутро не доприносе томе. Желимо да верујемо да је овде било реч о политичкој неспретности, а не о лошој намери, па верујемо да то саопштење не значи и одустајање од договорених закључака од стране СДС-а.

Scroll to Top