RAZREŠENJE ILI OSTAVKA Veselinović: Prvi ću potpisati nepoverenje Gašiću

Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović najavio je danas da će on biti prvi poslanik koji će potpisati predlog za izglasavanje nepoverenja ministru odbrane Bratislavu Gašić, ukoliko do ponedeljka, 14. decembra ne podnese ostavku ili ne bude podnet zahtev za njegovo razrešenje.

Veselinović je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je za predlog za izglasavanja nepoverenja ministru potrebno da se prikupi 60 potpisa narodnih poslanika.

– Dani prolaze, a Gašić je i dalje u vladi i nije mu falila ni dlaka sa glave. Od njega prave heroja, a gradski odbor SNS-a u Kruševcu čak kaže da je novinarka kriva, a ne ministar. Ne verujem da će ministar biti smenjen, jer kao što vidimo on morala nema i ostavku neće podneti – kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, ono što je Gašić uradio je nemoralno i tim postupkom su uvređene sve žene, majke i nečije ćerke, što su podržale i sve političke partije kada je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio smenu Gašića.

– Najava smene ministra Gašića je bila izgleda samo taktička varka Vučića i od te smene verovatno neće biti ništa, a na to upućuje i informacija iz Kruševca da radnici “Trajala” pod prinudom poslovodstva moraju da potpišu dokument u kojem se od njih traži da Gašić ne podnese ostavku, kako bi onda premijer kazao da nema kud i da narod traži da ministar ostane – naveo je on.

Veselinović je naglasio da je sve ukazuje na to da aktuelna vlast čini sve da Gašić ostane na mestu ministra, a ono što priča o moralu i zaštiti žena je samo čista demagogija i nije im uopšte stalo ni do žena niti do građana Srbije.

Izvor:Blic

Scroll to Top