Veselinović: Gašića nije trebalo ni postavljati za ministra odbrane

Pokret za preokret ocenio je da je seksistički ispad ministra odbrane Bratislava Gašića uvredio ne samo novinarku kojoj je upućen već i sve građane Srbije i da je pokušaj distanciranja premijera Aleksandra Vučića od tog incidenta “obično licemerje”.

“Nema nikakve sumnje da ministar Gašić treba da bude smenjen. Smatramo da nikada nije ni trebalo da bude postavljen na funkciju na kojoj se nalazi, a kada je već postavljen i pre ovog ispada zaslužio je toliko crvenih kartona da se zauvek diskvalifikovao za bilo kakav javni posao”, ocenio je u pisanoj izjavi predsednik tog pokreta Janko Veselinović.

Taj pokret je podsetio Vučića da je upravo on predložio Gašića za ministra i da se, u normalnim zemljama, o obrazovanju, kompetenciji, iskustvu i karakternim osobinama kandidata za ministre obično razmišlja pre izbora.

“Pokret za preokret nije ni iznenađen ni šokiran izjavom ministra odbrane… ta izjava sasvim se uklapa u repertoar koji je ministar i do sada prezentovao.

Podsećamo, isti ministar ranije je poslaniku u Skupštini Srbije rekao da stoji mirno dok izgovara ime Aleksandra Vučića, da ne spominjemo skandalozno Gašićevo ponašanje u vezi sa padom helikoptera”, dodaje se u saopštenju.

Ministar odbrane Bratislav Gašić uvredio je juče novinarku B92 neprimerenim rečima na zvaničnom događaju u Trsteniku.

Reči “Volim novinarke koje lako kleknu”, Gašić je izgovorio dok se grupa novinara pripremala da od ministra uzme izjavu nakon njegovog obilaska fabrike Prva petoletka, kada su neki od njih, među kojima i novinarka B92 Zlatija Labović, čučnuli da ne bi ometali snimatelje.

Izvor: RTS

Scroll to Top