Покрет за ПРЕОКРЕТ:“Гашићев простаклук слика и прилика Владе“

Покрет за ПРЕОКРЕТ оцењује да је сексистички испад министра одбране Братислава Гашића који је изјавио да „воли новинарке које лако клекну“ показао да у министарским кабинетима, у скупим оделима седе и особе којима недостаје елементарна пристојност и кућно васпитање. Овај огавни покушај духовитости увредио је не само новинарку којој је упућен него и све грађане Србије који знају да су на месту новинарке могли бити они сами, њихова мајка, ћерка или сестра.

„Нема никакве сумње да министар Гашић треба да буде смењен. Сматрамо да никада није ни требало да буде постављен на функцију на којој се налази, а када је већ постављен и пре овог испада заслужио је толико црвених картона да се заувек дисквалификовао за било какав јавни посао“ каже председник Покрета за ПРЕОКРЕТ професор доктор Јанко Веселиновић и наглашава да је:

“Покушај дистанцирања председника Владе Александра Вучића од овог инцидента, те његова изјава да је шокиран због Гашићевог простаклука – обично лицемерје“.

ПРЕОКРЕТ подсећа председника Владе Александра Вучића да је Гашића управо он предложио за министра у „победничком тиму експерата који ће нас одвести у бољу будућност“. О томе да ли је неко добар кандидат за министра, има ли одговарајуће образовање, компетенције, искуство и карактерне особине у нормалним земљама обично се размишља ПРЕ избора на тако важну функцију. То што је премијер „шокиран“ просташтвом свог блиског сарадника, страначког друга и министра кога је за то место сам предложио само говори о Вучићевој визији, показује нам куда нас то Вучић води и са ким.

Покрет за ПРЕОКРЕТ није ни изненађен ни „шокиран“ изјавом министра одбране Братислава Гашића. Та изјава сасвим се уклапа у репертоар који је министар и до сада презентовао. Подсећамо, исти министар раније је посланику у Скупштини Србије рекао да стоји мирно док изговара име Александра Вучића, да не спомињемо скандалозно Гашићево понашање у вези са падом хеликоптера.

Баш као ни Гашићевим простаклуком, ПРЕОКРЕТ није изненађен ни чињеницом да су резултати рада ове Владе катастрофални јер је такав резултат управо у складу са компетенцијама и квалитетима чланова Владе и њеног председника.

Scroll to Top