Veselinović traži razrešenje predsednika Srbije

Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas da predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba da bude razrešen, jer je potpisao Zakon o ozakonjenju objekata, a smatra da je neustavan.

– Smatram da je jedini način da se iz ovoga izađe da predsednik Tomislav Nikolić bude razrešen, jer je on prekršio Ustav. S obzirom da je potpisao zakon za koji smatra da je protivustavan, Skupština treba da ga razreši”, rekao je Veselinović novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da treba pokrenuti i postupak utvrđivanja odgovornosti predlagača zakona.

– Predsednica Narodne skupštine (Maja Gojković) treba građanima danas da da odgovor šta će da uradi. Ako bih se ja pitao, zakon bi trebalo da bude poništen”, kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, pismo Tomislava Nikolića dovodi u pitanje ustavnost i pravni poredak.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je u nedelju, 29. novembra pisma ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović i predsednici Skupštine Srbije  Maji Gojković u kojima je izneo sumnje u ustavnost Zakona o ozakonjenju objekata.

U pismu koje je objavljeno na sajtu predsednika Nikolić je izneo dileme u vezi sa rešenjima ta dva zakona, jer se “čini da su Zakonom o ozakonjenju objekta narušena ustavna načela vladavine prava i socijalne pravde, povredjena zabrana diskriminacije po bilo kom osnovu, a naročito imovnog stanja, što bi dovelo do neravnopravnosti građana”.

Skupština Srbije Zakon o ozakonjenju objekata usvojila je 20. novembra, a Nikolić je ukaz o proglašenju zakona potpisao šest dana kasnije.

Izvor: Blic

Scroll to Top