Оснивачка скупштина Градског одбора Покрета за толернцију

У Београду је данас одржана оснивачка скупштина Градског одбора Покрета за толеранцију Београда. Скупу је, на позив домаћина, присуствовао и председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф. др Јанко Веселиновић.

Поздрављајући скуп председник ПРЕОКРЕТ-а је истакао да ове две организације вежу исте боје, али и опредељење да се друштво мења на боље.
“Осим промене у правосуђу, које треба да буде свима доступно, а правда иста за све, затим промена у здравсту које треба да буде доступно и онима који нису богати, затим обезбеђивања услова за поштене изборе преко нам нам је потребна и толеранција” истакао је Веселиновић и додао да се заједно морамо супроставити насиљу у свим областима, да би имали толерантније друштво. Нагласио је да очекује добру сарадњу са Покретом за толеранцију, како у Београду, тако и у другим градовима.

Домаћини скупа, председник Покрета за толеранцију Јасминко Хаџисалиховић и Маријана Ивовић Вукотић председница Градског одбора Покрета за толеранцију Београд говорили су о о циљевима и задацима Покрета за толеранцију, уз наглашавање потребе за сарадњом сличних организација са циљем остваривања заједничких циљева. Подсећамо да су представници Покрета за толеранцију, на челу са Јасминком Хаџисалиховићом, прошле недеље присуствовали конституисању Градског одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ у Београду.

Поред председника Покрета за ПРЕОКРЕТ скупу су присуствовали и Мартина Лалић и Слободан Јосиповић, чланови Извршног одбора Градског одбора Београ.

Scroll to Top