Покрет за преокрет подржава захтеве пољопривредника

БЕОГРАД –Покрет за преокрет сматра да су потпуно оправдани захтеви пољопривредника који траже повлачење из скупштинске процедуре Предлога закона о изменама и допунама Закона о пољопривредном земљишту и смену министарке пољопривреде Снежане Богосављевић.

У сапштењу “Преокрет” наводи да су пољопривредници запостављени, заборављени и преварени од стране Владе Србије и подсећа да је премијер Александар Вучић најављивао велика улагања у пољопривреду.

покрет преокрет јанко веселиновиц јпг

“Уместо тога, српски сељаци су доведени у опасност да остану без земље, односно да земља буде распродата странцима. Пољопривредницима су протести једино преостало средство борбе”, наводе у Покрету за преокрет.

Истакли су да касне субвенције, да се пољопривредни производи неконтролисано увозе, “док домаћа производња пропада”, а да надлежни у тој ситуацији реагују тако што пребацују одговорност једни на друге.

“Србија је једина земља која не штити своју пољопривреду, иако би она требало да буде једна од окосница развоја земље”, рекао је председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

Покрет за преокрет подсетио је да је већ тражио да се забрани продаја земље странцима, кроз амандмане на Закон о улагањима, као и да Влада Србије тај предлог није прихватила и најавио да је припремио Закон о забрани продаје пољопривредног земљишта странцима који ће следеће недеље бити стављен у процедуру.

Извор: Танјуг

Scroll to Top