Покрет за ПРЕОКРЕТ формирао Градски одбор у Београду

Конститутивна седница Градског одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ  одржана је у посторијама ПРЕОКРЕТа у Београду у Нушићевој улици, број 6. У препуној сали, присутним члановима ПРЕОКРЕТ-а и гостима обратио се председник – проф. Др Јанко Веселиновић.

„Данашњој Србији требају озбиљне промене у здравству, школству, политици запошљавања, права пензионера али и у другим областима, о којима се мање говори као што је заштита животне средине. Ви Београђани врло добро знате како изгледа живети под лошом влашћу, када су на кључним местима у граду некомпетентни, корумпирани и компромитовани; они који најбоље градско земљиште додељују странцима, без надокнаде… Поклањају приде и 280 милиона евра – новац који је могао да се уложи у решавање бројних проблема у граду“ рекао је Веселиновић и позвао чланове Градског одбора  Покрета за ПРЕОКРЕТ  да се  заједно са Београђанкама и Београђанима изборе за бољи и лепши Београд.

Присутнима се обратио и Михајло Радовић, потпредседник Удружења синдиката пензионера Србије, најмасовније организације пензионера  која броји 300 000 чланова. Радовић је рекао да је Удружење чији је он потпредседник у ПРЕОКРЕТ-у препознао партнера у борби за заштиту права пензионера. „Потписали смо протокол о сарадњи, имамо заједничке законодавне активности и искрено се надам и даљој још успешнијој сарадњи„  рекао је  Радовић и подсетио присутне да је председник Покрета за Преокрет у име Удружења предложио Скупштини Србије формирање анкетног одбора који би требало да утврди како су трошена средства фонда ПИО.

Дејан Гавриловић, председник Удружења банкарских клијената  Ефектива  истакао је већ трајну сарадњу са Покретом за ПРЕОКРЕТ у погледу борбе за права обесправљених корисника финансијских услуга и корисника кредита у швајцарским францима.

Са жељом да са ПРЕОКРЕТОМ оствари успешну сарадњу, Јасминко Хаџи Селимовић, Председник Покрета за толеранцију истакао је програмску сличност два покрета. „Осим што се залажемо за врло сличне циљеве, изабрали смо чак исту наранџасту боју као симбол наша два покрета“ рекао је Хаџи Селимовић.

Пре конститутивне седнице Градског одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ одржан је састанак Извршног одбора ПРЕОКРЕТ-а на коме су утврђене смернице за рад у наредном периоду и дефинисана задужења чланова Извршног одбора

Scroll to Top