ПРЕДСЕДНИК ПРЕОКРЕТ-А НА ТРИБИНИ ВОЈНИХ ПЕНЗИОНЕРА

Координационо тело (КТ) удружених војних пензионера, које сачињава 10 удружења војних пензионера, организовало јавну трибину о социјалном положају војних пензионера са циљем разбијања предрасуда о тој друштвеној групи.

Slika 09.11Председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф. др Јанко  Веселиновић, присуствовао је трибини војних пензионера у Београду.

На трибини је констатовано да је значајно повећана смртност пензионера, услед немогућности да набаве одговарајуће лекове али и храну, због смањених примања, али и услед осталих облика економског и социјалног запостављања од стране државе.

Констатовано је и да постојећа власт, на  неуставан начин покушава да оспорава војним пензионерима право на враћање дуга и да, са предлогом вансудског поравнања не нуди никакву правну сигурност. Наиме, вансудско поравнање нема снагу извршне исправе и у случају да Влада не испуни своје обећање, пензионерима предстоји дуготрајни судски процес. Осим тога, захтева се одустајање од судских спорова који су у току и за које је око 30.000 пензионера имало огромне судске трошкове.

ПРЕОКРЕТ ће и даље одржавати блиску сарадњу са војним пензионерима, али и са свим осталим пензионерима, поготово са Удрузењем синдиката пензионера Србије, у циљу заштите стечених права пензионера.

Председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф. др Јанко Веселиновић, присуствовао је трибини војних пензионера у Београду.

Scroll to Top