КОЛ ЦЕНТАР ДОМА ЗДРАВЉА У НОВОМ САДУ ОНЕМОГУЋАВА ПРИСТУП ИЗАБРАНИМ ЛЕКАРИМА

ГО Покрет за преокрет Нови Сад, услед жалбе грађана на веома отежано заказивања термина прегледа код лекара преко кол  центра, пита како директор Дома здравља Нови Сад, планира да грађани дођу до својих лекара и примарне здравствене заштите, коју редовно плаћају? Покрет за преокрет Нови Сад тражи да се грађанима омогући ефикасан приступ здравственој жаштити који је сада веома отежан или онемогућен. Посебно су угрожени старији и немоћни које овакво стање додатно угрожава. Проверили смо рад кол центра и уверили се у истинитост тврдњи грађана.

Недавно  је уведен нови начин заказивања термина прегледа, према којем се изабрани лекар  заказују  преко кол центра. За тај нови начин заказивања Дом здравља Нови Сад није обезбедио неопходне предуслове. При позивању кол центра, врло често нико се не јавља, чак и кад се чека више од 10 минута нико не одговори на позив и позивање може да траје читав дан. ГО Покрет за преокрет Нови Сад  пита зашто директор Дома здравља Нови Сад, пре доношења одлуке о начину заказивања термина за преглед, није обезбедио нове улазне телефонских линија за кол центар и запослио још медецинских техничара  који би могли да одговоре на позиве грађана који имају потребу за медецинском заштитом. Истовремено значајан број људи је запослен у јавним предузећима у Новом Саду који врло често немају никакво радно ангажовање јер су ту ангажовани и примају плату као чланови странке на власти.

ГО Покрета за преокрет Нови Сад, тражи да се заказивање лекарских прегледа учини ефикасним, тако да пацијенти могу у најкраћем року да закажу потребан преглед и добију здравствени заштиту.

Scroll to Top