ХИТНО ПОВУЋИ ОДЛУКУ О НАПЛАТИ ПАРКИРАЊА У ВРБАСУ

ГО Покрета за преокрет Врбас тражи хитно повлачење одлуке о увођењу наплате паркинга у Врбасу, коју је најавио Игор Шкундрић, директор ЈКП “Комуналац” из Врбаса.  Према овој најави паркирање би се наплаћивало и у појединим блоковима у којима станују грађани. Иако није обезбеђен  паркинг простор, где би грађани могли да се прописно паркирају, већ је најављено новчано кажњавање, а ово предузеће ће бити надлежно и за наплату казни. ГО Покрета за преокрет Врбас пита да ли је ово само начин да предузеће “Комуналац” остварује профит и пуни буџет, на штету грађана Врбаса, и шта ће грађани, сем намета и казни, добити заузврат?

Најављено је увођење наплате паркинга у две зоне, у плавој 35 динара по сату, а у жутој 50 динара по сату. Наплата паркинга ће, по најави, обухватати више делова Врбаса, као што је шири центар и околне улице, укључујући улице Густава Кркелца и Саве Ковачевића. Још је скандалознија одлука да се паркинг наплаћује и на паркиралишту испред Дома здравља и у блоковима где грађани живе, односно у улицама Саве Ковачевића и Василија Копривице. “Брига” за грађане, који станују у овим блоковима најављена је као могућност “да купе себи годишње карте за паркинг”. Након ове одлуке, питамо се да ли ускоро и Врбас, по узору на Нови Сад и Београд, може да очекује и “Око соколово”, као средство за узимање још пара из џепа грађана?

Врбас је место у којем бораве претежно грађани који ту живе, није туристичка дестинација нити је толико фреквентно, да би била потребна наплата паркинга на овај начин. Не искључујемо могућност да ће “Комуналац”, када му понестане новца паркинг наплаћивати и по селима у врбашкој општини.

ГО Покрет за преокрет Врбас тражи да се хитно одустане од одлуке о наплати паркинга, која ће чинити још један терет за домаћинства у Врбасу, која су растом цена намирница, струје и других државних намета већ превише оптерећена.

Scroll to Top