УМЕСТО ВРАЋАЊА ДУГА ГРАЂАНИМА ГРАД БЕОГРАД ПОДИЖЕ ЦЕНЕ

Градски одбор Покрета за преокрет Београд тражи да Град Београд  одустане од повећања цена услуга  грађанима  за  грејање 5% и 12,5% за воду, које је најављено за 01. фебруар. Ова јавна предузећа, првенствено “Београдске електране” су претходних година,  остваривале есктрапрофит који су преносили на рачун Града. Тражимо да им део тог новца Град врати, уместо да  повећавају профит преко леђа грађана Београда, а да новац који је незаконито узео од грађана хитно врати.

“Београдске електране” планирају ове године укупне приходе  у износу од 37,5 милијарди динара, што је за око 5,7 милијарди динара висе у односу на процену реализације за 2022. годину. План о поскупљењу услуга за 17,8%, што значи, да повећање од 5%  није крај поскупљењима, већ се очекује још једно поскупљење од 12,8% и то  већ у другом другом кварталу ове године.

ЈКП „ Беогредске електране“ су у 2022. години оствариле укупан приход од 31,85 милијарди динара, уз екстра профит од 1,144 миљарди динара. Тај екстра профит су оствариле  на основу незаконите пљачке грађана о којој је Покрет за преокрет већ говорио и тражио да се новац врати грађанима Београда. Нова – стара градска власт, на челу које се налази Александар Шапић, као кадар СНС-а, ове године планирају 37,52 милијарди прихода, односно поскупљење услуга за 17,8%. Јасна је намера да се  настави са  пљачком грађана, које је започето 2014. године.  Уместо да врате опљачкани новац потрошачима, што је око 2.000 евра по стану, ова власт размишља како још више да оптерети и овако финансијски оптерећене грађане. ГО Покрет за преокрет Београд још једном  тражи да “Београдске електране” и Град Београд врате отети новац Београђанима.

Scroll to Top