Градски одбор Покрета за преокрет Ниш тражи да Град Ниш обезбеди бесплатне уџбенике за све ученике основних и средњих школа у Нишу за наредну школску годину. Ако се узме у обзир расипање новца на запослене страначке кадрове и страначке тендере онда је овај износ могуће на једноставан начин обезбедити смањењем броја страначких кадрова, који често не долазе на посао и транспарентности јавних набавки.  Да ли је градска власт у Нишу неспособнија од београдске? Сигурно је да и деца у Нишу заслужују права која имају њихови вршњаци у Београду. За велику  већину родитеља из Ниша, који морају да плаћају скупе уџбенике, то је велики трошак за њихова ниска примања.  Основно образовање у Србији је обавезно, али цене уџбеника не говоре у прилог томе. Уџбеници су прескупи, па тако за осми разред основне школе један комплет уџбеника кошта 18.000 динара. Родитељи са двоје или више деце, чија је плата у висини минималне зараде, једва могу да плате  уџбенике од своје месечне зараде.

ГО Покрета за преокрет Ниш подсећа на само неке од пропалих инвестиција из којих су се могли финансирати бесплатни уџбеници. Само реконструкција Трга краља Милана, који се сада распада, коштала је преко  пола милијарде  динара. Апанажа „Кеша сервису“ за месечно одржавање фонтане  повећано је са 3500  на 5300 евра. Тренутно фонтана не  ради због квара и у њену поправку мораће да се уложе додатна средства.

Само за замену  плексигласа на улазу у подземни пролаз плаћено је  око 4 милиона  динара. Покретне степенице у подземном пролазу, иако су свечано отваране, не раде и оне ће бити поправљене о трошку грађана Ниша. За све ове пропале инвестиције тражимо одговорност градске власти, али истовремено захтевамо да се у буџету за идућу годину нађу средства за бесплатне уџбенике, како нишки ђаци и родитељи не би испаштали због неспособне градске власти.