НЕ РАСИПАТИ НОВАЦ НА НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ЗОРИЦЕ БРУНЦЛИК

ГО Покрета за преокрет Сомбор тражи од градске власти у Сомбору да одустане од ангажовања Зорице Брунцлик у програму дочека Нове године и да уместо ње на градском тргу певају аматерске групе и културно уметиничка друштва са подручја нашег града, а да се планирани новац употреби за помоћ социјално угроженим породицама са децом, посебно са огревом.   Покрета за преокрет је сигуран да  Зорица Брунцлик није допринела граду Сомбору ни на пољу културе ни на било који други начин и да не постоји разлог за наступ Зорице Брунцлик на Тргу Светог тројства у Сомбору, који ће бити плаћен новцем грађана Сомбора. Грађане Сомбора за тај наступ нико није питао.  Уместо новца који ће добити Зорица Брунцлик, за који не знамо колики је,  грађанима Сомбора би било важније да се од њиховог новца обезбеди помоћ социјално угроженима. У сред свеопште кризе и континуираног скока цена, нужно је чувати сваки динар. Овакво расипништво СНС власти у Сомбору је цинизам и смејање грађанима у лице.

Покрет за преокрет Сомбор пита градску власт која је то институција, комисија или појединац одредио да баш Зорица Брунцлик – један од симбола режима Слободана Милошевића и Мире Марковић, наступа на Тргу за „најлуђе вече“. Тражимо одговор на питање – које су друштвене и уметничке заслуге Зорице Брунцлик за унапређење града Сомбора због којих је одређено да јој се обезбеди простор и новац за наступ на Градском Тргу Светог тројства.

Симболикa коју са собом носи Зорица Брунцлик су пинк боја, немаштина, избеглиштво, ратови и нетолеранција. Све ово је значајно различито од симбола града Сомбора. Минимум што је градска власт могла да уради јесте да питају Сомборце, шта они мисле о томе.

Scroll to Top