Покрет за ПРЕОКРЕТ започео разговоре са опозиционим странкама о подршци Закону за поштене изборе; Демократска странка Србије подржала предлог

Председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф.др Јанко Веселиновић састао се са председницом Демократске странке Србије Сандом Рашковић Ивић, како би разговарали о Предлогу о изменама и допунама Кривичног законика који је Скупштини Србије поднео Покрет за ПРЕОКРЕТ.

Председник ПРЕОКРЕТА и председница ДСС-а сагласили су се да је Закон за поштене изборе неопходан како би се стало на пут пракси куповине гласова, употребе силе и претњи бирачима, која је узела маха у протеклим изборним циклусима.

Подсећамо, Предлог закона о изменама и допунама Кривичног законика који је поднео ПРЕОКРЕТ подразумева увођење 10 нових кривичних дела против слободног изражавања воље на изборима и има за циљ да омогући услове за фер и поштене изборе који сада не постоје, будући да се до гласова долази и куповином или тако што се бирачима прети.

Демократска странка Србије подржала је овај предлог, оцењујући да је слободно изјашњавање на изборима предуслов слободе државе и друштва.

Покрет за ПРЕОКРЕТ наредних дана разговараће и са другим опозиционим странкама о Закону за поштене изборе како би се обезбедила што шира подршка том предлогу.

Scroll to Top