НЕСПОСОБНА ГРАДСКА ВЛАСТ ОДГОВОРНА ЗА САОБРАЋАЈНИ КОЛАПС У НОВОМ САДУ

Протеклих месец дана у Новом Саду влада саобраћајни  хаос због нестручне и неспособне градске власти која није у стању да обнову саобраћајница планира и реализује током целе грађевинске сезоне. За време   грађевинске сезоне, од 15.априла до почетка октобра, у граду готово није било значајнијих радова на саобраћајницама, да би грађевинска сезона за градску власт започела у време када би она требала да се  приводи крају. То је онемогућило нормално одвијање саобраћаја, а грађани су збуњени свакодневним изменама траса аутобуског саобраћаја.

Покрет за преокрет Нови Сад захтева одговорност због небриге о грађанина јер није урађен адекватан  план грађевинских радова па је  већина значајних саобраћајница блокирано или је на њима ограничен проток возила. Залажемо се за обнову градских саобраћајница, које су у катастрофалном стању, али то не сме да се реализује на овај начин.  Саобраћајном колапсу у граду,  и мимо постојећих радова, допринео је инвеститорски урбанизам у коме  погодни извођачи, блиски СНС-у и СПС-у,  диктирају где ће се и шта градити, угрожавајући урбанистичко наслеђе Новог Сада и отежавајући нормалан саобраћај у граду.  Већину радова изводи приватна компанија “Пут инвест”, јер је ЈКП “Пут” уништило страначко запошљавање и од града добијају “мрвице” за преживљавање.

Свакодневни саобраћајни колапс видљив је на Булевару Европе и Футошком путу који је настао због радова на раскрсници ове две прометне улице али и неадекватним планирањем радова на целој дужини Футошког  пута. Истовремено је већим делом затворен  Булевар Јована Дучића, па је немогуће гужву на Футошком путу избећи заобилазном вожњом преко Новог насеља. Ако се зна да је већ више месеци затворена Партизанска  улица,  због реконструкције надвожњака, и да је несносна гужва на кружном току између Булевара Европе и Руменачке улице и да су чекање на том делу некада и до пола сата онда је јасно зашто је свакодневни живот Новосађана поремећен.   У току су и радови у Улици Дожа Ђерђа, а за саобраћај се ових дана, на седам месеци, затвара улица Краљевића Марка. Поред тога  затворен  је саобраћај на делу пута од Браће Рибникар до Пушкинове.

Покрет за преокрет Нови Сад сматра да је ово стање најбољи  показатељ небриге градске власти о грађанима, али и  непрофесионализма људи који су у Градском већу задужени за ову област.

Scroll to Top