”Веселиновић предложио закон за поштене изборе”

Посланик Покрета за преокрет Јанко Веселиновић упутио је Скупштини Србије Предлог закона за поштене изборе, као допуну Кривичног законика који би требало да обезбеди фер и поштену изборну процедуру.

janko-veselinovic

“Циљ је да се обезбеде фер и поштени избори. Тренутно, то није случај. На прошлим изборима, и општим и на локалу, слобода избора је била угрожена”, рекао је Веселиновић новинарима у Скупштини Србије.

Он је казао да за поштене изборе сада не постоје услови и да ће позвати све опозиционе странке да подрже ову допуну.

“Нека Српска напредна странка прихвати допуне овог закона, чега се боји”, упитао је Веселиновић и додао да се СНС већ бави “ситним ударцима” и да је дала средства Српској радикалној странци да брани интересе СНС-а.

Посланик Покрета за преокрет је казао и да су до сада одговорност за непоштовање слободе избора сносили само страначки активисти, а не функционери и да допуна закона то мења.

Кривична пријава уколико Атлагић изјави исте неистине ван парламента

Веселиновић је саопштио да припрема кривичну пријаву због, како тврди, ортодоксних неистина које је раније данас о њему изнео посланик Српске напредне странке Марко Атлагић.

Атлагић је у Скупштини Србије говорио о егзодусу српског народа из Крајине и да су Хрвати тада узурпирали најмање 35.000 станова Срба, а тада је рекао и да је било Срба који су узурпирали хрватске станове, наводећи пример Веселиновића.

Одбацујући те тврдње, Веселиновић је у изјави за јавност рекао да Атлагић “врло добро зна да оно што је рекао није истина, па је своје лажи изрекао на месту где је заштићен имунитетом”.

“Поднећу кривичну пријаву истог момента кад Атлагић или било ко други устврди нешто слично ван скупштинске сале”, рекао је Веселиновић.

Он је у изјави достављеној медијима навео и да је “згрожен лажима” које су изречене на његов рачун.

“Све што имам стекли смо својим радом моја породица и ја, а сваког кога интересује позивам да провери тачност те тврдње. Моји преци вековима су живели у Хрватској и само захваљујући свом раду и труду стекли сву имовину”, навео је Веселиновић.

Покрет за преокрет је саопштио и да је Атлагић изнео своје тврдње у тренутку када Веселиновић није био у скупштинској сали.

Tекст и фотографија преузети са Н1 инфо

Scroll to Top