Нови Сад дочекао јесен препун рупа на улицама

ГО Покрета за преокрет Нови Сад пита градоначелника Милоша Вучевића и градску власт у Новом Саду зашто касни санација градских саобраћајница.  Почела је јесен и приближава се крај грађевинске сезоне, а новосадске улице и прилазни путеви Новом Саду су још увек пуни рупа. За овакво стање саобраћајница и немар градске власти, које траје годинама,  неко мора да одговара. Неозбиљна је недавна медијска најава почетка санације  Булевари Михајла Пупина, Јована Дучића, као и улице Кисачка, Футошки пут и још око 15 улица, са напоменом да “први радови почињу већ овог месеца”. Сви ови радови су већ морали бити завршени, као и радови на  бројним другим саобраћајницама. Та најава открива још једну чињеницу, а то је да ће санацију улица у Новом Саду плаћати грађани целе Покрајине, јер ће у финансирању са 800 милиона дирара учестовати и АП Војводина. Значи ли то да наш град нема довољно средстава за санацију улица и путева и поред тога што се масовно крчми преостало грађевинско земљиште у граду? Да ли ЈКП “Пут” служи само за прикупљање сигурних гласова за СНС  у изборној кампањи и збрињавање страначких активиста, углавном из Степановићева? На тај начин оштећене друге општине у Војводини које немају довољо средстава за финансирање послова око санације улица и општинских  путева.

Покрет за преокрет подсећа градску власт да је лошије време, које отежава вожњу, већ почело  и да јесен није време за почетак радова већ крајњи рок за њихов завршетак.   Велики број улица у Новом Саду и околини су потпуно запуштене, на Подбари, Телепу, Салајци али и на  Детелинари, Лиманима и Новом насељу.  Поједине рупе на коловозу тамо су  годинама. Слично је и са приградским местима, као што су Ветерник и Руменка, као и на сремској страни подручја Новог Сада.

Поред оштећених саобраћајница, на више места на улицама и путевима у Новом Саду и приградским местима  постоји и проблем слабе видљивости саобраћајних знакова, а многи су  оштећени или уништени. Бројни сливници на улицама су зачепљени што се показало после првих обилнијих киша.  Све ово показује небригу градске власти за Нови Сад и Новосађане и показује да јој је једина брига интерес приватних инвеститора.

Scroll to Top