РЕЖИМ ИЗВЕО ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ НА УЛИЦЕ

Покрет за преокрет подржава оправдани протест пољопривредника због ниске откупне цене сунцокрета, великих трошкова репроматеријала и суше и тражи од власти да уважи захтеве пољопривредника и престане да уназађује пољопривреду у Србији. Режим је нечињењем и подцењивањем извео пољопривреднике на улицу.

Србија, посебно Војводина, има велики пољопривредни потенцијал али тај потенцијал пропада зато што власт годинама не улаже ни приближно довољно у пољопривреду. Окружена земаљама ЕУ, које субвенцијама подстичу ратаре и сточаре и уз неконтролисани увоз пољопривредних производа сумњивог квалитета, домаћа пољопривреда је на коленима. Наводњавање је једно од обећања на којем ова власт није ништа урадила. Пољопривредници имају бројне разлоге да буду незадовољни – цене откупа су ниске, субвенције су мале, док трошкови, посебно горива константно расту. Данашњи протест због ниске откупне цене сунцокрета је још само један у низу разлога за незадовољство пољопривредника.

Покрет за преокрет захтева да режим почне да уважава домаћу пољопривреду и испуни захтеве пољопривредника, али и да спроведе друге мере којима ће дугорочно посао пољопривредника бити профитабилнији јер то је услов за опстанак ове делетности.

Scroll to Top