ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРА ПАЗОВА ЂОРЂЕ РАДИНОВИЋ –ЏОКЕЈ ДАО ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА УДРУЖЕЊИМА ДА ЧЛАНОВИ ГЛАСАЈУ ЗА СНС

Покрет за преокрет је дошао до сазнања да су ових дана 44 удружења из општине Старе Пазове, али и из Београда, Новог Сада, Инђије, Руме и других општина добили укупно 59.000.000 динара, што је око пола милиона евра, уз услов да њихови чланови гласају за Српску напредну странку и Александра Вучића или да обаве неке послове за ову странку. Додела средстава формално је „упакована“ у његову одлуку од 14. фебруара ове године. Занимљиво је да је чак 25 примаоца ове новчане донације из Нових или Старих Бановаца, што ни најмање не одговара укупном броју становника ове општине. Да се овде не ради о помоћи члановима удружења из општине Стара Пазова, већ да је реч о ненаменском трошењу пара грађана Старе Пазове и Србије види се јер је 1.000.000 динара добило удружење „Свети Срб и ја“ из Београда. Помоћ од чак 1.300.000 динара је добио „Кратер студио ДОО“ из Београда и видљиво је да овде није реч о удружењу већ о привредном друштву, а она се оснивају, према закону, за остваривање профита. Овде је највидљивије реч о почињеном кривичном делу злоупотребе службеног положаја председника општине Стара Пазова, Ђорђа Радиновића, званог Џокеј. На ово указује и Покрет Подунавље из Старе Пазове.
Иако се председник општине „заклонио“ иза јавног позива видљиво је да су средства незаконито додељена у циљу финансирања предизборне кампање. Примера за то је више. Али ако се само оде на регистар АПР-а или само погледа презентација „Кратер студиа“ видљиво је да се оно бави „услугама видео монтаже“ , а као делатности се наводе и „продукција филмова, видео филмова и телевизијских емисија“.
Нека од удружења на списку заслужују помоћ, али су они добили безначајна средства и више служе камуфлирању пљачке будржетских средстава. Тако су најмање средстава добила удружења, која се на основу делатности, баве најхуманијим пословима и којима је помоћ потребна. Удружење оболелелих од мултиплесклерозе добило је свега 50.000 динара, а исти износ добило је и удружење дистрофичара сремског округа.
„Ово је само део колажа куповине гласова и злоупотребе буџета за рачун Српске напредне странке и Александра Вучића. Очекујем да кривични поступци против одговорних започну одмах након смене власти и хитног увођења реда у тужилаштвима. И Џокеј и сви други ће одговарати. Реч је о најмање милијарди евра, која је потошена за разне начине подмићивања гласача и куповину гласова у кешу или „жирално“. Томе долази крај 03.априла и грађани Србије треба да буду убеђени да ће сви, баш сви, одговарати за овакве поступке“ – истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.

 

Scroll to Top