Веселиновић: Србија мора бити на страни суверенитета држава као 1999. године

“Народ Србије зна шта је бомбардовање и шта су  срушени мостови, цивилне жртве и шта је звук сирена. Знамо шта су уплакане мајке којец синове шаљу у рат.  Све међународне институције морају стати у одбрану мира у свету који је данас угроженији него икада након Другог светског рата. Нужно је хитно  обустављање војних сукоба у Украјини и повратак дијалогу као једином начину за трајно решавање међународних спорова.

Србија јесте војно неутрална земља и тако треба да остане, али не сме бити неутрална у захтевању да рат престане и од међународне заједнице и од оних који га продукују.” -истакао је Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет, поводом ноћашњег напада руских снага на територију Украјине.

“Србија мора да буде на страни  поштовања међународног права као што је била 1999. године и зато Покрет за преокрет сматра да Србија треба да подржава територијални интегритет и суверенитет Украјине, као и сваке друге дрзаве чланице Уједињених нација.

Србија мора да поднесе и део терета неминовне избегличке кризе јер су Срби народ који је био у избегличким колонама не тако давно. Србија у складу са својим  могућностима треба да  у што краћем року упути хуманитарну помоћ.

Рат у Украјини не сме да буде тема изборне борбе за наредне изборе. То би било неморално.” – додао је Веселиновић

Scroll to Top