ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ ПОДРЖАВА КАНДИДАТУРУ ЗДРАВКА ПОНОША ЗА ПРЕДСЕДНИКА

Покрет за преокрет је донео одлуку да подржи кандидатуру  генерала Здравка Поноша за председника Србије. Истовремено на гласању Извршног одбора  Покрет за преокрет једногласно је  потврђена  подршка и другом предлогу Странке слободе и правде да Мариника Тепић буде на челу парламентарне листе удружене опозиције Србије.

Оцена Покрета за преокрет је да обоје кандидата имају лични интегритет, непоколебљивост, храброст и углед и значајно искуство којим би допринели да Србија крене путем владавине права, борбе против корупције и поштовања поделе власти, који су предуслов за просперитет државе и бољи живот њених грађана.

Здравко Понош  има врхунско образовање, искуство, контакте у свету, али и енергију и јасну визију боље Србије. Његова умереност, доследност и доказаност у борби за легализам гарантују државно и национално јединство наспупрот поделама и конфронтацијама.

Потврђујемо  пуну подршку Мариники Тепић која се храбро бори за права угрожених, обесправљених, маргинализованих, као што се и бескомпромисно, поред претњи и застрашивања,    бори против корупције и залаже за права свих грађана без обзира на њихову веру, нацију, пол или припадност социјалној групи.

Покрет за преокрет позива све опозиционе политичке организације, њихове групације

и грађане на пуно јединство у заштити уставног поретка и државе, који су угроженији него икада.   Као део удружене опозиције Србије даћемо свој максимални допринос том јединству.

Scroll to Top