Покрет за преокрет је донео одлуку да подржи кандидатуру  генерала Здравка Поноша за председника Србије. Истовремено на гласању Извршног одбора  Покрет за преокрет једногласно је  потврђена  подршка и другом предлогу Странке слободе и правде да Мариника Тепић буде на челу парламентарне листе удружене опозиције Србије.

Оцена Покрета за преокрет је да обоје кандидата имају лични интегритет, непоколебљивост, храброст и углед и значајно искуство којим би допринели да Србија крене путем владавине права, борбе против корупције и поштовања поделе власти, који су предуслов за просперитет државе и бољи живот њених грађана.

Здравко Понош  има врхунско образовање, искуство, контакте у свету, али и енергију и јасну визију боље Србије. Његова умереност, доследност и доказаност у борби за легализам гарантују државно и национално јединство наспупрот поделама и конфронтацијама.

Потврђујемо  пуну подршку Мариники Тепић која се храбро бори за права угрожених, обесправљених, маргинализованих, као што се и бескомпромисно, поред претњи и застрашивања,    бори против корупције и залаже за права свих грађана без обзира на њихову веру, нацију, пол или припадност социјалној групи.

Покрет за преокрет позива све опозиционе политичке организације, њихове групације

и грађане на пуно јединство у заштити уставног поретка и државе, који су угроженији него икада.   Као део удружене опозиције Србије даћемо свој максимални допринос том јединству.