Покрет за преокрет је формирао Политички савет који ће бити стручно – политичко тело и које ће давати своје ставове о свим најважнијим политичким и стручним питањима. Имајући у виду да Покрет за преокрет заступа стручност као критеријум за обављања јавних функција, док  политичка припадност и подобност чини суштину данашњег режимског функционисања,  ставови Политичког  савета требали да буду трајни отклон од такве штетне политике. Стручност би након избора у априлу  требала да буде основни критеријум за функционисање државе.

Политички савет чине људи доказани у својим професијама и угледни у свом струковном окружењу. Међу њима су и људи који су орјентир у професионалности и стручности у нашој земљи. Политички савет чини 11 чланова, а постоји могућност његовог проширења. Међу њима су доказани стручњаци у бројним областима од политичког система, правосуђа, јавног сектора, економије, културе, просвете, планирања, рударства, екологије, предузетништва, пензионог осигурања и других области.

Чланови Политичког савета Покрета  за преокрет су: Петар Петровић дипл. политиколог, Душан Комадиновић, дипл. политиколог, Вукман Бошковић, адвокат, др Мирослав Стоисављевић др наука (менаџмент у култури) , Братислав Марковић, адвокат, Горан Скробоња, књижевник и преводилац, Аца Удицки, геолог, Александар Симић, дип. инг, Ђорђе Опачић, предузетник, Жељко Јанић, дип. економиста, Милан Бошковић, дип. правник (пензионо осигурање).