Покрет за ПРЕОКРЕТ изаћи ће на изборе; формиран изборни штаб

Непуна четири месеца од формирања, Покрет за ПРЕОКРЕТ донео је одлуку о изласку на предстојеће изборе. На челу изборне кампање биће председник ПРЕОКРЕТА, народни посланик проф.др Јанко Веселиновић. Формиран је и Извршни одбор ПРЕОКРЕТ-а, који ће до избора имати и улогу изборног штаба. Ово тело има 30 чланова а за председника је именован проф. др Драгољуб Јовичић. Наредних неколико дана биће формиран и Покрајински изборни штаб, изборни штабови у великим градовима: Београду, Новом Саду и Нишу а након тога и у осталим градовима и општинама.

Покрет позива групе грађана, удружења, појединце који желе да се супротставе режиму Александра Вучића и да граде лепшу, срећнију, праведнију и просперитетнију Србију, да се придруже Покрету за ПРЕОКРЕТ. Сигурно је да ПРЕОКРЕТ никада неће ући у било какве политичке савезе са СНС-ом јер та странка наноси немерљиву штету грађанима Србије и угрожава њихову егзистенцију.

„У наредном периоду имамо два изазова. Први је да упознамо грађане Србије са циљевима ПРЕОКРЕТ-а и да покажемо да нисмо сви исти и да у Србији има пуно поштених, вредних и стручних људи који су спремни да се боре против неморала, нерада, нестручности, демагогије и криминала, делима а не речима. У припрему кампање крећемо од данас, а у кампању када избори буду распирани. Други задатак је можда и тежи, а то је да се са свима онима којима је стало до правне државе и демократије изборимо за поштене изборе. Како сада ствари стоје, постоји оправдана бојазан да избори неће бити поштени и ПРЕОКРЕТ неће признати резултате избора уколико се на њима буду куповали гласови, застрашивали гласачи, а медији не буду доступни и учесницима избора који тренутно нису на власти. Борићемо се наредних дана и месеци, са грађанима Србије, да обезбедимо поштене и фер изборе. Уколико избори не буду поштени за то ће бити одговорна власт, а онима који прекрајају и намећу изборне резултате нема места у политици. Њима је месту у затвору“ каже председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф. др Јанко Веселиновић.

Scroll to Top