РАДУЈКОВ: ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ПРИОРИТЕТ

“У низу лоших поступака којима режим убрзано доприноси општој декаденцији друштва, уништавање природе се посебно истиче. Проблеми депонија, сеча дрвећа, бетонизација зелених површина, загађење ваздуха, су само неки од показатеља колико је режим одлучан да не донесе мере којима ће се побољшати животна средина у Србији.” – истиче Сашка Радујков, председница Младих Покрета за ПРЕОКРЕТ.

Радујков додаје да као резултат загађености ваздуха, Београд често делује као да је под маглом.

“Не треба заборавити ни то да је власт покушала да “поправи” овај проблема, тако што су променили (ублажили) критеријуме на основу којих се оцењује загађеност ваздуха.” – каже Сашка Радујков

“У бројним градовима Србије, зелене површине се претварају у бетон. У Новом Саду је некада било 40% зелених површина, а сада нема ни пола од тога.

Кулминацији проблема депонија, сведочимо већ неколико дана, али јасну стратегију, како ће се овај проблем решити, власт и даље не предлаже.

Све ово има штетне последице на здравље људи. Животна средина се не може ревитализовати преко ноћи, то је процес који тражи време. Само дрвету, када се посади, требају године да израсте. Зато, што хитније, треба почети са опоравком природе. Усмеравањем новца на нове паркове, дрвореде, регулисање проблема депонија. Грађани Србије заслужују чист ваздух, могућност да са својом децом прошетају у уређеном парку и власт која брине о њиховом здрављу.” – закључује Радујков

Scroll to Top