Покрет за ПРЕОКРЕТ тражи оставке потпредседника Владе Ивице Дачића и министра полиције Небојше Стефановића

Покрет за ПРЕОКРЕТ са жаљењем констатује да се случај у вези са видео записима “дружења” Ивице Дачића са осуђеним шверцером кокаина Родољубом Радуловићем развија на недопустиво таблоидан начин.

Преокрет сматра да је ова афера слика и прилика владајуће коалиције те да отвара велики број питања на која нисмо добили одговоре и говори о потпуном непостојању правне државе. Осим питања о природи односа највиших државних функционера са људима из криминалног миљеа, афера „Банана“ намеће и веома важно питање злоупотребе поверљивих података у сврху политичке уцене.

“Кад снимак кафанског дружења врха полиције са шверцером кокаина, годинама након што је настао доспева у јавност у политички осетљивом тренутку – то делује пре као радња јефтиног крими романа него реалност једне државе. Где је тај снимак до сада стајао и како је и зашто баш сада доспео у јавност? Нажалост, афера банана показује да живимо у банана-држави“ каже председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф.др Јанко Веселиновић и позивао потпредседника Владе и министра полиције да покажу макар минимум моралности и одговорности те да поднесу оставке.

Преокрет тражи да се испитају све околности ове мучне интриге и то тако што ће се овим случајем озбиљно позабавити тужилаштво и полиција уместо што се о њему распреда по таблоидима.

Грађани Србије имају право да добију одговоре на питања у вези са видео записом „дружења“ Ивице Дачића са шверцером кокаина. У име грађана Србије ПРЕОКРЕТ пита Владу:

* Да ли Министарство унутрашњих послова поседује тај видео запис?

* Ако га поседује, од када се налази у њиховом поседу и зашто до сада по њему није поступано?

* Ако га не поседује, питање за министра унутрашњих послова је како то да видео запису о чијем се постојању говорило још пре две године – не може да уђе у траг.

* Исто питање упућујемо и државном тужилаштву, а тиче се чињенице да таблоиди обзнањују податке о којима тужилаштво очито нема сазнања, а ако има очекујемо да се огласи.

„Питање на које очекујемо одговор је и – да ли је у свом сефу наведени материјал чувао неки од министара или можда неко политички моћнији од њих“ Каже председник ПРЕОКРЕТА проф. др Јанко Веселиновић.

Scroll to Top