Бојан Чедић позвао грађане и адвокате на протест у петак

-Влада је да би заштитила интерес једне групе, у овом случају банкара, истрајала на изради  нацрта Измена Закона о прарничном поступку,  и  показала „умишљај“ да тај нацрт постане закон. Због тога позивамо све грађане на протест, јер се тиче свих нас, у петак 11.06.  у 14,00 испред Адвoкатске коморе Србије у Дечанској улици – поручио је Бојан Чедић, адвокат и један од организатора протеста адвоката на вечерашњој фб трибини Покрета за преокрет одржаној испред Палате правде у Београду.

-Даћу пример како би људи схватили о чему се овде ради. Ја имам новаца и могу себи да дозволим луксуз и приступ суду, ти си незапослен и имаш неки стан у којем живиш и који се мени свиђа. Ја ћу те тужити, ја себи могу да дозволим таксу од 97.5000 хиљада динара. Ти пошто немаш средстава да уз одговор на тужбу уплатиш судску таксу, суд ће пресудити у моју корист, без обзира да ли сам ја у праву или не. Нећеш моћи ни да се жалиш на такву одлуку, јер би и то коштало скоро 900 евра.

Бојим се да ако би ово било када постао закон, да би грађани почели да узимају правду у своје руке. Замисли да неко дође да те избаци из јединог стана, машући судском пресудом коју је добио због тога што је у бољем имовинском стану. То доводи до такве дискриминације, да је то несхвтљиво- поручио је Чедић.

Чедић је додао да је био у шоку када је прочитао тај нацрт.

То није закон већ  137 лоших идеја. Они би ставили катанац на зграду суда, сем за изузетно богате грађане.

Scroll to Top