Покрет за преокрет нашао Зорана Радојичића

“Нисам ја хајдук” рекао је Зоран Радојичић када је председник Покрета за преокрет питао градоначелника Београда “зашто пола године није одговорио на захтев да се врати Београђанима 190 милиона еура које су отеле Београдске електране за шест година монополског пословања”. Веселиновић је рекао Радојичићу “да је за стан од 80 м2 украдено 2.000 евра свакој породици у Београду и да је дужан да одговори Миши Бједову, као одборнику на то питање”. Веселиновић је питао Радојичића “зашто нисте одговорили господине Радојичићу за шест месеци од када смо вам поднели захтев” на шта је Радојичић рекао да ће одговорити и питао Веселиновића “зашто сте острашћени. Веселиновић му је одговорио да је градска власт као разбојник отела новац Београђанима и да не зове острашћеност бригу о грађанима Београда. Све ово се дешавало током конференције за штампу Покрета за преокрет испред седишта градоначелника у Београду. Дијалог се одвијао на платоу испред “Старог двора”.

Покрет за преокрет Београд започео је данас, испред седишта градоначелника у Београду, акцију: “Преокрет за Београд – доста пљачке”.

Како нису добили никакав одговор на захтев да се Београђанима врати 190 милиона еура које им је град неосновано узео преко “Београдских електрана” и Инфостана, данас испред врата градоначелника Зорана Радојичића траже одговор.

Адвокат Братислав Браца Марковић на почетку овог догађаја рекао је да су “Београдске електране” свакој породици која се греје на централно грејање у Београду, за шест година, отеле 2 000 еура за оне који имају стан од 80 квадрата, односно 1 000 еура онима који имају стан од 40 квадрата. Нагласио је да је то последица монополског, незаконитог, понашања којим се пљачкају грађани главног града.

Одборник Покрета за преокрет у Скупштини града Београда, Милорад Бједов, прочитао је захтев који је упутио градоначелнику пре пола године и на који није добио одговор. У овом захтеву од градоначелника се тражи да се Београђанима врати отети новац, а да се цене грејања смање на економски ниво.

Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет је рекао да је круг по коме СНС власт у Београду пљачка грађане једноставан. Кроз екстра профит, уз 50% веће цене од економских, “Београдске електране” отимају новац грађанима који се греју на централно грејање. Потом 90% тог профита, “Београдске електране” уплаћују на рачун буџета града, а након тога, паре Београђана завршавају на сулудим пројектима, попут певајуће фонтане, новогодишње расвете која светли од октобра до марта, споменика којем не знамо цену…

Веселиновић је додао да ће се Покрет за преокрет борити да се врате паре Београђанима, али и да ће сличне акције покренути и у другим градовима у Србији.

Поруку је послао и омладинац Покрета за преокрет Филип Николић рекавши: Вратите паре које сте отели нашим родитељима.

Активисти Покрета за преокрет остају испред зграде Старог двора, где је седиште градоначелника, до краја радног времена, тражећи одговор од Зорана Радојичића и Горана Весића.

 

Scroll to Top