Мали парк велика пљачка

“Наставља се прање новца и уништавање зеленила у Новом Саду и широм Србије. Најбољи пример  за то је планирани парк на Новом насељу у Новом Саду. Уместо парка са травом и дрвећем тај простор постао је бетонирана површина, највећим делом покривена бехатоном. У овом планираном парку на углу Булевара Европе и Радомира Радујкова – Раше у Новом Саду радови трају већ 4 године и потрошено је преко 200 милиона динара. Било је и хапшења због злоупотреба новца, али се пракса уништавања зеленила и сулудог трошења новца  наставља и даље”  је и  о а уместо зеленила сваким даном шири се бетон и бехатон. Из бехатона постављеног пре четири године расте коров, а цела површина је запуштена.” – истакао је Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет који је данас присустовао акцији градске организације овог покрета у Новом Саду под називом “Мали парк велика пљачка”
– Очито је парк који то више није одлично место за прање новца. Инсистирамо да тужилаштво одмах утврди за које намене је потрошено 200 милиона динара, новца грађана Новог Сада и да се заустави уништавање зеленила на овој локацији али И на подручју целог Новог Сада – истакао је Веселиновић

Током акције активисти Покрета за преокрет Нови Сад поставили су велики транспарент са натписом “Мали парк велика пљачка”. Становници Новог насеља током дана на том месту могу да потпишу петицију против уништавања зеленила у Новом Саду.

Scroll to Top