Веселиновић: “Икарбус” је симбол пропадања и корупције

“Седам година након обећања Александра Вучића да ће се у Икарбусу производити “Српски мерцедес” датог у предизборне сврхе ова фабрика је на коленима. Већ две године није произведен ни један аутобус у овој фабрици, а град Београд купује аутобусе од  кинеског Хигера и турског БМЦ-а. Град је само у 2019. години купио 230 аутобуса из ових земаља.  Тендере  за набавку аутобуса СНС-ови кадрови праве тако тако да на њима Икарбус не може ни да учествује”. Основана је сумња да се ту ради о корупцији.  Док Влада Србије даје субвениције страним компанијама и преко 10.000 евра по раднику за мотање каблова у фабрикама, које исплаћују плате од 30.000 динара наша индустрија пропада. Десетина радника која је остала месецима не прима плате. “ – истакао је Јанко Веселиновић на фб трибини одржаној испред улазне капије “Икарбуса”.
Додао је да је паралелно са пропадањем Икарбуса Влада Србије продала и “ПКБ Београд” па српска престолница остаје без домаће индустрије, а тиме и без домаћих производа.
– Само променом штеточинске власти у Београду и Србији могу се оживети значајни индустријски комплекси који запошљавају инжењере, агрономе, технологе и другу стручну радну снагу. Ни ново обећање режима да ће Мерцедес заменити кинески “улагачи” све је даље од реализације. Од обећања да ће они стићи већ у јуну, за неколико дана, очито нема ништа – истакао је Веселиновић.

Scroll to Top