Нужна хитна и непристрасна истрага над Драганом Марковићем Палмом


Форум жена Покрета за преокрет тражи хитну и непристрасну истрагу над Драганом Марковићем Палмом поводом оптужби које је изнела Мариника Тепић и заштићено лице на јучерашњој конференцији за штампу. Истовремено  најоштрије осуђује злоупотребу политичке моћи Драгана Марковића Палме и његових партијских колега из Јединствене Србије и Социјалистичке партије Србије према женама и малолетницама. Тражимо да Драган Марковић Палма поднесе оставке на све јавне функције.

Пружамо пуну подршку свим женама које, према сведочењу заштићеног лица,  трпе страхоте у Јагодини и Србији и захтевамо хитну реакцију надлежних институција, али и међународних организација за заштиту људских права, посебно оних из Европске уније.

Сазнања о томе шта се дешава у Јагодини су стравична, али нису неочекивана. Јавно понижавање грађана Јагодине, кроз делење милостиње осиромашеним грађанима, показивало је да се челни човек те општине према својим суграђанима понаша као султан.  Ћутање жена из партија на власти је доказ да им је страначка припадност важнија од заштите угрожених жена у Јагодини и Србији.

Форум жена Покрета за преокрет пружа пуну подршку потенцијалном узбуњивачу, који је изнео истину, као и Мариники Тепић, којој су упућене стравичне увреде због података које је изнела у јавност. Објављивање података о узбуњивачу је доказ каквим све методама се служи Драган Марковић Палма. Он мора да има пуну заштиту државних органа, како би могао бити један од сведока оптужбе.

Scroll to Top