РЕЖИМ НА ДРАГАНУ ЂИЛАСУ ПРИМЕЊУЈЕ МОДЕЛ ЗА АЛЕКСЕЈА НАВАЉНОГ

– Најава Драга Вучићевића, уредника режимског гласила да ће Драгану Ђиласу “бити суђено и донета пресуда док је на  слободи попут Саркозија” говори о суспензији правне државе у којој председник Александар Вучић доноси прерсуде лидерима опозиције заједно са уредницима таблоида. У основи је објаснио модел по коме Александар Вучић гради политички процес против Драгана Ђиласа, председника Странке слободе и правде. Овај модел је већ коришћен у случају Алексеја Наваљног у Русији који је прво био оптужен за финансијске малверзације, а затим отрован и коначно ухапшен – истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.

– Све је креирано од стране Александра Вучића. Последња кампања блаћења против Драгана Ђиласа покренуо је сам Александар Вучић током обиласка арапских земаља, а наставили су је Синиша Мали, министар финансија и Владанка Маловић, шефица медија владајуће странке. Они су започели ове неутемељене тврдње да он има лични рачун у Дојче банци Маурицијус. Све ове тврдње су лажи, као и бројне фабриковане афере до сада против лидера опозиције,  а доказала је и Дојче банка, која је објавила да не послују на Маурицијусу. Последњи догађај представља крунски доказ да у Вучићевој Србији не постоје институције и демократија и да се овај модел јавног, медијског, кривичног гоњења и суђења користи за поништавање било каквог политичког надметања – наглашава Веселиновић

– Режим Александра Вучића  користи модел клевете и лажних оптужби, у јавном домену и на телевизији уживо, као још један од покушаја да угаси и уништи предстојећи дијалог под покровитељством ЕУ за постизање слободних и демократских избора у Србији. Стварни циљ Александра Вучића је спречити људе у Србији да имају демократске изборе на којима би могли да имају прилику да мирно промене режим који је заробио државу од свог народа, зауставио интеграцију Србије у ЕУ и поделио наш народ и приближио га  сукобима и изливању незадовољства на улице – закључује Веселиновић.

Scroll to Top