ОСУДА МЕДИЈСКОГ ЛИНЧА НАД ДРАГАНОМ ЂИЛАСОМ

Опозиционе странке и покрети (Демократска странка, Покрет слободних грађана, Покрет за преокрет и Заједно за Србију) најоштрије осуђује оркестриране режимске нападе на Драгана Ђиласа, председника Странке слободе и правде. Синхронизовани линч над председником једне опозиционе странке од стране режима, на челу са Александром Вучићем и министрима у нелегитимној Влади и свих медија под контролом режима, невиђени су у европским оквирима. Свакодневна, синхронизова продукција, инкриминација на рачун Драгана Диласа, које су осуде без суђења, супротне уставним и законским нормама, имају за циљ да се уништи политички противник. Врхунац такве кампање је “несмотрено” саопштавање јавности, од стране уредника режимског таблоида, на режимској телевизији, каква судбина чека Драгана Ђиласа и какву режију припрема Александар Вучић.
То је модел којим режим покушава да онемогући опозициони рад и своје афере попут Крушика, Јовањице, Телекома, рушење у Савамали, сарадње са криминалним групама Вељка Беливука и Слависе Кокезе, смрти Владимира Цвијана и другим аферама прикрије фабриковањем лажи против политичких противника. Тиме се Србија сврстала у ред земаља која прогони политичке противнике и још дубље тоне у диктатуру.
Неретко су ти напади усмерени и на породицу и малолетну децу, као што је то био случај за време ванредног стања.

Наше странке и покрети ће на домаћем плану, заједно са грађанима, наставити борбу за слободне медије и слободне изборе, како би се стало на пут самовољи једног човека, који је преузео и улогу тужиоца и суда. О нападима и медијскон линчу над Драганом Ђиласом, председником Странке слободе и правде, упознаћемо све релевантне европске и међународне институције.

Демократска странка, Покрет слободних грађана, Покрет за преокрет, Заједно за Србију

Scroll to Top