Група проевропских организација усагласила текст платформе за дијалог са ЕП

Групација шест проевропских странака (Демократска странка, Не давимо Београд, Покрет слободних грађана, Покрет за преокрет, Странка слободе и правде и Заједно за Србију,) предложила је Скупштини слободне Србије, Народној странци и Српском покрету Двери текст заједничке платформе за међустраначки дијалог под покровитељством ЕП. Текст садржи све сугестије које су дате на заједничким састанцима на којима је око захтева за слободне и фер изборе, постигнут висок степен сагласности са представницима Скупштине слободне Србије, Српског покрета Двери и Народне странке

Платформом је предложен и модел за учествовање опозиције у дијалогу. По том предлогу би на пленарним седницама српску опозицију по свакој теми дијалога представљала два стручњака уз присуство односно пордшку представника опозиционих организација.

Одлуку о успеху или неуспеху дијалога по том моделу српска опозиција би донела по завршетку дијалога који има за циљ стварање услова за слободне и поштене изборе на којима ће грађани одлучивати без уцена и на бази истинитих информација.

Политичке организације које су заједно дефинисале овај предлог ће се у предстојећем међустраначком дијалогу под покровитељством ЕП понашати у складу са Платформом и позивају остале опозиционе странке и покрете на заједничко деловање.

Демократска странка, Не давимо Београд, Покрет слободних грађана, Покрет за преокрет, Странка слободе и правде и Заједно за Србију.

Scroll to Top