Последњи тренутак за смену Кризног штаба

“Још није касно да се смени постојећи Кризни штаб и да се именује нови, са  стручњацима од поверења,  како здравствени система и привреда не би доживели потпуни колапс. Хитно, јер ће после бити касно.  Постојећи Кризни штаб је страначки форматирано тело. Због тога не улива никакво поверење грађана јер имамо апсурд да смо једина земља у којој вакцине скупљају прашину у магацинима док се број оболелих и умрлих повећава.  Разлог је у чињеници да су грађани неповерљиви према људима који су их до сада обманули и то више пута. Како да верују људима који су били део тима који им је слао поруку да је корона  смешан вирус, да се лечи ракијом и да иду у шопинг у Милано” – истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.

– Постојећи Кризни штаб подељен је из тактичких разлога у два дела, један који би требао да слањем порука о затварању умири  преморене медицинске раднике, а други, који “брине о привреди” треба да задовољи  гласачко тело СНС-а.  Свакодневно се путем медија оглашава и једно и друго “крило”. Подсећамо да је опозиција смену Кризног штаба тражила још у јулу 2020 године, са предлогом људи који би могли да чине нови, деполитизовани Кризни штаб. Да је то тада прихваћено имали би, сигурни смо, бољу епидемиолошку ситуацију. Сигурно је да такав Кризни штаб не би допустио да ограничења важе само за обичне грађане, а да су скијалишта, хотелски комплекси и угоститељски објекти под заштитом локалних моћника ван контроле – додаје Веселиновић

– Никакве рекламне кампање не могу вратити поверење грађана у Кризни штаб док у њему седе компромитовани људи попут Дарије Кисић Тепавчевић,  Горана Весића, Предрага Кона или Зорана Гојковића. Ти људи су обмањивали грађане Србије о броју умрлих, због избора и других страначких разлога није реално да им ти исти грађани верују – закључио је Веселиновић.

Scroll to Top