Скините новогодишњу расвету

Градски одбор Покрета за Београд упућује отворено писмо градоначелнику Београда, Зорана Радојчића и његовом заменику Горана Весићу:

“Обавештавамо вас  да је данас 19. фебруар и да су прошли новогодишњи и божићни празници и новогодишњи украси и расвета су  или одраз вашег непознавања  календара или беспризорног расипништва. Обавештавамо вас  господине Зоране Радојчићу и Горане Весићу да је грчки астроном Созиген  направио нови календар, у част Јулија Цезара,  назван јулијански и да је примена  почела 1. јануара 45. године пре нове ере. Још од тада већини људи на планети Земљи  јасно да крајем фебруара нико не обележава почетак нове године. Исто је и код оних који време мере по грегоријанском календару. Јавно питамо вас и целу  СНС власт у Београду – по ком ви календару мерите време и зашто годинама трошите новац Београђана на бесмислену новогодишњу  расвету, кад јој време није. Господо,  месец и неки дан је до почетка пролећа. Не, ми се нисмо навикли на то ваше расипништво и ругање са здравим разумом, без обзира што то траје годинама,  од доласка СНС на власт у Београду.

Питамо вас господо Радојчићу и Весићу да ли вам  у кући и у становима, ако није индискретно,  још стоји окићен новогодишња јелка и како то објашњавате гостима или сте је можда раскитили? Сигурно је, господо, да би Београђани желели да знају због чега шљаште пусте улице ако прошле и ове године нема бугарских туриста, а и ресторани, сем неких, раде само до 20,00 часова. Да ли смо можда, због тога, добили веће рачуне за електричну енергију и да ли због тога плаћамо већи порез да би плаћали трошкове новогодишње расвете, када јој време није. Знате ли градоначелниче и замениче да многи Београђани бауљају по мрачним улицама у предграђима, али и у ширем центру,  а да многи немају канализацију, ни водовод иако им је то, пред изборе, обећао лично Александар Вучић. Да ли сте део тог новца спржили у рачунима за струју за новогодишњу расвету. И на крају – да ли знате да је 12.фебруара прошла и Кинеска Нова година, која је ове године у знаку бивола, па вас питамо зашто од нас покушавате да направите бића слична њима”?

Scroll to Top