Млади морају сами да се изборе за своја права

– Ми, млади се морамо изборити за наша права. Власт је учинила све да нас обесправи и гурне у страну, али ми морамо против тога да се боримо. Нико то неће урадити уместо нас. Можемо да се изборимо за квалитетније, јефтиније и доступније образовање. Треба да се боримо за то да се створе услови да млади по завршетку школовања могу да пронађу адекватан и добро плаћен посао, а да им за то не треба чланска карта странке. Морамо да се изборимо за то да се осигура превенција најучесталијих обољења код младих и да постоје адекватне едукације у области заштите здравља. Треба да се боримо и против насиља у друштву, за бољу информисаност младих, али и за то да млади добију шансу, да кроз субвенције дођу до свог крова над главом – истакла је Сашка Радујков, председница Омладине Покрета за преокрет поводом представљања Програма за младе.

– Колико има младих данас у Србији који не могу да студирају из различитих разлога иако би то желели? Колико има младих људи у Србији који су завршили своје образовање, а не могу да пронађу посао? Колико има младих који живе у иностранству и желе да се врате у Србију, али одустају само зато што знају да су њихове шансе да напредују у струци мале – запитала се Радујков и додала да Омладина Покрета за преокрет разуме са каквим се проблемима сусрећу млади људи који живе у Србији.

Млади у Покрету за преокрет су и сами суочени са истим проблемима као и други млади људи у овој земљи. Неправда, незаинтересованост за младе, непоштовање вредности као што су рад, знање и поштење су одлике друштва у којем живимо. Ми то не прихватамо. Пошто ми не можемо да се помиримо са тиме, одлучни смо да се боримо против тога. Знамо да је тренутно стање у Србији катастрофално, али ми хоћемо да стварамо бољу будућност. Свесни своје одговорности своје намере смо преточили у Програм за младе и он обухвата образовање, запослење и волонтирање, здравље, информисање, друштвено ангажовање и активизам и инклузију. Омладина Покрета за преокрет одлучна је да се бори за достојанство младих људи у Србији и жељу да живе у правно уређеној држави, са једнаким шансама за све – истакла је Радујков уз позив младима да заједно раде на томе.

Цео програм за младе можете погледати ОВДЕ.
Scroll to Top