За јединствену преговарачку платформу и једног председничког кандидата

Покрет за преокрет се залаже за јединствену опозициону преговарачку платформу у разговорима са режимом, под покровитељством ЕУ.  То подразумева јединствене захтеве опозиције. Коначан договор мора да укључи механизме контроле изборног процеса од стране ЕУ, опозиције и других међународних организација – одлука је Извршног одбора Покрета за преокрет

На састанку су донете и друге одлуке тим поводом:

„Покрет за преокрет се залаже за јединство опозиције у наредним изборима

Покрет за преокрет неће сарађивати са странкама које су део режима Александра Вучића: ЛСВ, ЛДП, ДСС,  појединцима и организацијама чланицам  УДС коалиције и  екстремним десничарским организацијама под контролом режима Александра Вучића

Покрет за преокрет у свему остаје при потписаном Споразуму са народом укључујући и одредбу о бојкоту избора уколико они не буду слободно и поштени. То подразумева и све друге облике грађанске непослушности,  побуне и ненасилне борбе у циљу обезбеђивања слободних и поштених избора. Постојећу нелегитимну и нелегалну власт, у складу са тим Споразумом – не признајемо.

Покрет за преокрет се залаже за јединственог кандидата опозиције за наредне председничке изборе. До тог договора непродуктивно је лицитирати са појединачним предлозима без обзира на квалитет предлога.

Залажемо се за  свеобухватан договор опозиције око наступа на парламентарним, београдских, покрајинским и локалним изборима.

Залажемо се за одржавање превремених покрајинских и локалних избора у свим градовима и општинама

Свако инсистирање на поделама и јавним  нападима унутар опозиције сматраћемо подршком режиму Александра Вучића“.

Scroll to Top