Срамота за Нови Сад због протеривања олимпијца Чабе Силађија

Градски одбор Покрета за преокрет Нови Сад оцењује срамотним и скандалозним за Нови Сад да је пливач Чаба Силађи, који ће представљати Србију на Олимпијским играма у Токију морао да се из Новог Сада пресели у Београд јер највећи град у Војводини нема одговарајући базен. Чаба Силађи је пре тога одбио понуду Мађарске да наступа за опимпијски тим те земље, а након тога морао је због небриге градских власти да напусти Нови Сад. Ово представља прогон из нашег града јер Чаба Силађи је остао на “сувом” због небриге града. И други олимпијци из Војводине и многи пливачи у истој су позицији као и Чаба  Силађи.

ГО Покрет за преокрет Нови Сад подсећа да након скандала са загађености воде на СПЕНС-у, врло опасним хемијским једињењима, у фебруару 2020. године Нови Сад нема олимпијски базен, иако је градоначелник Новог Сада више пута јавно објављивао да су радови на реконструкцији базена завршени.

Питамо нелегалног градоначелника Милоша Вучевића и његове сараднике зашто су обмањивао јавност и где ће тренирати други олимпијци или млади пливачи из Новог Сада? Руководство СПЕНС-а би због овога морало хитно да буде смењено.

Жалосно је да Чаба Силађи на суви базен на СПЕНС-у мора да гледа кроз прљава стакла СПЕНС-а  јер му се директор овог спортско-пословног центра, које води Драган Милић, кадар коалиције СНС-СДП, који му се , према речима Чабе Силађија,  не јавља на телефон.

ГО Покрета за преокрет Нови Сад оцењује да је ово само још један доказ да Нови Сад воде људи којима је стало само до личних интереса, интереса СНС-а и разних ГАЛЕНС-а који симболизују отимање града од његових становника.

Scroll to Top