Одлагање одлуке о мерама за дочек Нове године – одраз неодговорности и хаоса

Одлагање одлуке о мерама заштите од ковида 19 за новогодишње празнике за понедељак, односно два дана пред дан дочека Нове године је одраз неодговорности државног врха, али и тоталног хаоса који влада у држави. Крајње је неодговорно да Кризни штаб за епидемију, која у свету постоји више од годину дана и која је већ однела 1,7 милиона живота за одлуку о догађају, који би могао да додатно угрози здравље нације, остави мање од 72 часа пред дочек 2021. године. Поготову што је евидентно да су угоститељски капацитети хотела и ресторана готово распродати за дан дочека и репризу Нове године. Без икаквих ограничења аранжмани за тај дан се продају дуже од месец дана, уз оглашавање певача и забављача који наступају те вечери.

Постављамо отворено питање Кризном штабу – шта да раде људи који су уплатили аранжмане, али и угоститељи због непостојања информација? Ко ће бити одговоран за хаос који ће настати два дана пред дочек Нове године? Ко ће бити одговоран зато што код нас до сада није постојала никаква одлука по том питању, иако су све цивилизоване земље правовремено припремиле мере везано за то?

Посебно је узнемиравајуће за грађане Србије што поједини чланови Кризног штаба најављују “протест” ако се не буду слушале њихове препоруке. Није јасно где ће и на који начин протестовати – испред Владе Србије, председништва или Народне скупштине Републике Србије. Јасно је да су то политичке поруке које треба да покрију катастрофу, која може да нас погоди због неодговорности људи у Кризном штабу. Или ће опет “непослушни грађани” бити криви. Баш као што је то било са изјавама у моменту настанка епидемије, данима пред изборе и прикривањем података о броју умрлих од заразе након избора. Чланови “здравственог” дела Кризног штаба могу да протестују само на један начин – да поднесу оставке и да кажу истину. Све остало је манипулација.

Scroll to Top