Борим се да Србија не буде земља из снова за незналице

Због владавине овог режима Србија је постала земља из снова за незналице, преваранте и манипулаторе. Због тога истовремено постаје празна земља из које млади, честити, вредни и талентовани људи свакодневно одлазе.

У Србији за младе, ако неће чланску карту режимских странака, нема посла, а они млади који успеју да пронађу посао, често за свој рад нису плаћени ни приближно колико њихове колеге на Западу. Млади који желе да живе на селу и баве се пољопривредом или они који желе у граду да обезбеде сопствени стамбени простор за живљење, за то немају никакву подршку државе. Све су то разлози због којих млади одлазе из земље, али највише младих иде због тога што сматрају да им Србија не омогућава достојанствен живот, какав могу да имају у некој другој држави.

То што власт годинама урушава систем, деградира институције, то што расте неправда и влада потпуно накарадан систем вредности, све више долази на наплату. Последице тога се посебно огледају кроз одлазак младих и њихов избор да живе негде другде.

Политичари на власти се само декларативно залажу за то да млади остану у Србији. Иако имају могућност да ово промене раде сасвим супротно. То колико њих интересују млади показује се и кроз њихове јавне говоре у којима скоро ништа што кажу није упућено младима. Па долазимо до парадокса, да режим који своју моћ заснива на пропаганди, не осећа потребу чак ни да се у говору обрати младим људима. То јасно показује колико су им млади важни.

Зато се заједно са својим колегама борим за промене, за уређен систем који гарантује квалитетан и достојанствен живот и у којем се људи осећају срећно и задовољно. Ни ауто не може да иде напред све док сваки део његовог мотора не ради исправно, а камоли држава. Зато сваки сегмент који је у овој земљи лош мора да се поправи. Партократија мора да буде замењена стручношћу и часним радом, огромна моћ појединаца – поштовањем институција, неправда – правдом, подаништво – слободом, примитивизам и вулгарност – културом. Тек кад будемо имали све ово или наду да ка томе идемо млади ће се уместо одласка одлучити за останак у Србији.

Сашка Радујков, председница Омладине Покрета за преокрет

Scroll to Top