Сиротињски буџет за раскалашне пројекте

ГО Покрет за преокрет Ниш поставља питање свим грађанима Ниша како смо себе довели у позицију да наш град има најмањи буџет по глави становника у односу на све велике градове у Србији, који износи свега 45.635 дин. Нови Сад, по величини сличан Нишу, има скоро дупло већи буџет по становнику од 80.318 дин, а мањи Крагујевац четврти град по броју становника има већи буџет – 51.865 дин. по становнику. Београд има буџет од око 74.000 динара по глави становника.

За разлику од сиротињског буџета и у 2021. години ће паре грађана Ниша бити трошене на намене које иду на раскалашне и прескупе пројекте, попут уређења Трга краља Милана, на који је већ потрошено преко 260 милиона динара, а нико не зна колико ће наредне године бити потрошено. Сиротињски буџет одлази на гранитне плоче, светлећ фонтане, луксузну расвету. Нишлије би рекле “видела жаба да се коњи поткивају, па и она дигла ногу”.

Уз овај луксуз СНС нелегална власт у Нишу донела је одлуке о дуплирању накнада  одборницима у општини Палилула. Питамо суграђане – како град није могао да остане власник аеродрома већ је поклоњен држави, а имамо новца за прескупу изградњу трга или већа примања одборника? И да ли нас је за зо неко питао? Да ли нам је неко омогућио да одлучујемо да ли желимо скупи трг, са фонтаном у боји или изградњу канализације у деловима града у којима она не постоји или уређење депоније на “Бубњу”?

Није само трг града лице града већ лица његових суграђана, који су забринути за судбину нашег града.

Scroll to Top