Парк на Новом насељу највећи парк за прање пара у региону

Градски одбор Покрета за преокрет Нови Сад тражи хитну истрагу о умешаности градског руководства у буџетску крађу новца за   изградњу парка између Новог насеља и Детелинаре у Ново Саду. Радови су започети 2017.године.  Према доступним информацијама за будући парк потрошено је 150 милиона динара, а са новим закљученим уговорима коштаће преко 371,5 милион динара. Ова машина за прање новца ради већ преко пет година и поред хапшења запослених у градским управама и неких од извођача она не престаје да усисава новац Новосађана.

Уместо парка сада је то напуштено градилиште.  Данас је јавност обавештена о новим тендерима за наставак изградње парка у којима су позиције које су до сада биле предмет радова и које су плаћене. Међу њима  је јавно осветљење парка, које је завршено и које  ради иако парк није завршен, канализациона и водоводна мрежа, за коју су били ископани канали, поставњене инсталације, као и шахтови за канализациону мрежу. Да ли ће Новосађани још једном платити нешто што је плаћено и претплаћено јер је очито овај парк служи за за прање пара? Како је Управа за грађевенско земљиште у два нова тендера уврстила и позиције које су већ плаћене и очито и делом завшене?  Огроман износ од преко 134 милиона динара опет је додељен за изградњу „саобраћајница“. Подсећамо да се на изградњи саобраћајница на овој локацији ради већ неколико година. Посао је овог пута добио  Пут инвесту, који ће посао реализовати са напредњачком компанијом Енерготихника – Јужна Бачка, SUUNICO SOLUTIONS, ПОТЕНС Бачки Петровац и Србијааутопут доо Београд. Додатни тендер са истом или стичном спецификацијом радова, који су на овој локацији већ рађени коштаће додатних 87.468.652,75 динара.  Опет је  у послу СНС извођач који раде још од радикалског бехатонирања цетнта града – МН Лозница , али и Градитељ НС, чији су роководиоци хапшени због ове инвестиције као и КЛМ инжењеринг ТМ из Новог Сада и Alex E&C и Цветник из Београда.

Већ готово годину дана на овој локацији  развлаче се остаци грађевинског материјала, бехатон стазе су зарасле у коров, а нешто што је вероватно требало да буде фонтана сада је необезбеђена бетонска развалина са зарђалим металним мрежама. Здраво дрвеће је посечено, а уместо њега постављене су несразмерно потребама широке бехатон стазе, које се већ зарасле у коров. Становници Новог Насеља, Детелинаре и целог Новог Сада морају да сазнају ко је одговоран за ово очито прање новца. То није било могуће без знања и одобрења градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића. Тражимо податке у којој фази је истрага о овој корупцијанашкој афери. И зашто су становници ових насеља уместо парка добили још једну машину за прање новца.

Scroll to Top