Неморално повећање накнада одборницима у нишкој општини Палилула за 100 %

ГО Покрет за преокрет Ниш оцењује неморалном одлуку о дуплирању накнада одборицима у нишкој општини Палилула, који су изабрани на нелегалним и нелегитимним изборима у јуну, а за коју су грађани јуче сазнали. Тражимо да се ова одлука одмах повуче. Срамно повећање накнада од 100% је показатељ да су нишки Напредњаци изгубили компас о стању у Нишу и у Србији. Повећање са 10.500 на 20.500 накнаде по једној седници, требало би да значи да се стање у економији Ниша знатно променило на боље. Тужна је истина да је стање горе него прошле године. Како општина Палилула има 22 одборника, а имајући у виду да су примања шефова и заменика шефова одборничких група већа за 30%, за једно заседање локалног парламента само за накнаде одборницима око пола милиона динара.   Како све нишке општине имају 173 одборника за једно њихово заседање, само за примања одборника, Нишлије морају да издвоје око 3,7 милиона динара. Уз то познато је да су све ове нелегалне скупштине само машине за подизање руку.

Правдање одборника са Палилуле како та примања усклађују са колегама из других градова је неоснована јер нити су исти економски услови, нити грађана Палилуле интересују друге средине, јер знају да је стање у овој општини и у Нишу веома лоше.

Док се грађани боре са епидемијом, а велики број малих привредника затварају своје радње одборници у општини Палилула имаће накнаде веће и од београдских одборника

Scroll to Top