Кризни штаб касни са мерама за божићне и новогодишње празнике

Кризни штаб касни са утврђивањем епидемиолошких мера за епидемију ковида 19 за предстојеће божићне и новогодишње  празнике. Покрет за преокрет указује да су у неизвесности  грађани и угоститељи  јер немају информацију да ли ће у том периоду радити угоститељски објекти, под којим режимом или ће бити у потпуности затворени. Посебно није јасно да ли ће,  као ових дана, право на забаву имати само богати у екслузивним туристичким центрима, чији су власници најчешће бизнисмени блиски режиму. И да ли се  и у условима епидемије показује сва неједнакост у друштву.

Грађани, поред тога, немају информацију о могућности путовања унутар Србије у том периоду, што је важно за све грађане. Посебно за студенте који се враћају кућама, али и за другим грађанима који би евентуално посетили пријатеље или родбину или отишли на одмор у овом периоду. У посебној су неизвесности наши грађани који живе у иностранству, јер не знају услове уласка у земљу и да ли ће одмор морати да проведу у карантину.

Како је до божићних празника, у већини европских земаља, остало око 10 дана јасно је да Кризни штаб пропустио да донесе благовремена упутства, што не чуди, имајући у виду његову компромитованост и пресудан утицај политике на његове одлуке.

И поред тога Покрет за преокрет тражи ос Кризног штаба да се хитно изјасни по овим питањима.

Scroll to Top