Nova pljačka Subotičana kroz povećanje cena komunalija i do 90%

Gradski odbor pokreta za preokret Subotica najnoviji zahtev za poskupljenje usluga većine subotičkih javnih preduzeća ocenjuje kao novu pljačku Subotičana, jer za povećanje cena nema opravdanih razloga. Jedini razlog za povećanje cena „Vodovoda i kanalizacije“, „Čistoće i zelenila“, „Pogrebnog“, „Dimničara“ i „Stadiona“ su neracionalno poslovanje i stranačko zapošljavanje, kao i podela plena koalicije oko SNS-a i SVM-a.

Uzurpatori vlasti u Subotici odlučila su da  podignu cenu kubika vode za 21%, usluge korišćenja bazena za 90%, usluga čistoće za 30% i ovo su najveća poskupljenja komunalnih usluga za jednu godinu još od vlasti Slobodana Miloševića. Skandalozno je da „Dimničar“ podiže cene usluga kada od 20 zaposlenih samo 7 radi na terenu, a ostali su administrativni radnici, kao i u većini drugih javnih preduzeća, najčešće zaposleni po stranačkoj pripadnosti. „Pogrebno“ koristi monopolski položaj i bez ikakvog osnova podiže cene svojih usluga. Osnovni parametri pri formiranju cena komunalnih usluga trebali bi da budu cene energenata, koje su poslednjih godina značajno padale, pa umesto da cene komunalnih usluga budu snižene, one se podižu i to u sred pandemije, kada će mnogi Subotičani ostati bez posla. Mnoge subotičke zanatlije i preduzetnici već su smanjile poslovanje ili sasvim obustavili delatnost. Svi oni od  Nove godine dobiće poklon u vidu većih cena komunalnih usluga, kao poklon SNS-a i SVM-a.

GO Pokreta za preokret ocenjuje da je najnoviji postupak za povećanje cena komunalnih usluga Subotičanima do kraja ogolio subotičke vlastodršce, jer umesto brige o građanima vidljivo je da su ih fotelje u javnim preduzećima, koje plaćaju Subotičani,  najvažnija stvar.

Scroll to Top